Himalaya mountain -Nepal
18/11/2019
Ekam Cirkel meditation med Sari, Maj – Juni månad
17/05/2020

Tankar och reflektioner

Som många av er vet, har jag varit i Nepal igen för andra gången i år. I våras var jag där för att sätta ihop ett resekoncept tillsammans med resebyrån Sasha travel.

Vi har nu ingått ett fantastiskt samarbete där jag kommer ta med mig människor till Nepal och visa kulturen, djuren, människorna och naturen. Men framförallt kommer jag att hålla i meditationerna under denna upplevelseresa.

Det är ett helt magiskt land som binder kultur och religion genom dess andliga bakgrund. Nepal är landet som håller ihop Kina, Indien och Tibet och med Buddhas historia och Hinduismen kan man se att det är ett land för personlig och andlig utveckling. Gillar man tempel, buddhismen, hinduismen, sanskrit, meditation och underskön natur med kraftfulla Himalaya berg och grön djungel då måste man åka till Nepal. Jag älskar verkligen Nepal och vet att det ligger i min livsväg att hjälpa människor dit.

Så känner du dig kallad till Nepal så beror det på att du faktiskt är det!

Så med detta sagt har jag nu vågat ta steget att följa min starka vision och skapa det jag vill i Nepal som kommer hjälpa så många andra.

Inte bara det att jag och Sasha Travel skapar dessa magnifika resorna, vi bygger också upp ett center i bergen ca 2 timmar ifrån Kathmandu. Där kommer vi i framtiden utgå våra resor ifrån genom ett campus. Vi kommer erbjuda yoga meditation och Nepalesisk matkultur, ett holistiskt center helt enkelt för kropp och själ.

Jag kommer under uppbyggnadsskedet hålla er uppdaterade här på bloggen så ni får följa med mig på resan. .

Vårt bygge kommer innebära flera arbetstillfällen för människorna som bor där och vårt mål är att stärka näringslivet i områdena omkring vårt center samt stödja de skolor och den lokalbefolkning som bor där. Människorna som bor uppe i bergen är ofta mycket fattiga och vårt mål är att kunna hjälpa dem genom att modernisera och stärka samhället via turismen.

Bara genom att åka till Nepal hjälper du att bygga upp landet.

Visste ni att meditationen kommer ifrån Nepal och att det är Buddhas födelseplats…

Många andliga ledare har vandrat till Nepal genom urminnes tider för att komma till ett upplysningstillstånd. Det finns flera kraftplatser i Nepal som enligt buddhismen/ hinduismen är viktiga platser att besöka för att uppnå upplysning.

Några av de mäktigaste tempel i Nepal besitter en sån stark helig energi att det är inte möjligt att besöka dem utan en invit. Du vet om du är kallad och redo för ett uppvaknande. Du kan bestiga både Himalayas höjder och kraftplatser om du är redo och kallad. Allt handlar om vår egen utveckling och du behöver aldrig undra om du är redo eller ej, det känner du.

Men inte alla kommer till Nepal för andliga upplevelser utan de reser också den välkända trekkingen (naturvandring) fågelåskådning och andra djur och naturåskådning. Vi har också Mount Everest som är många människors mål att bestiga. Även om det finns flera anledningar att åka till Nepal så kan jag inte låta bli att se det genom mina filosofiska ögon och se att det ändå handlar om vår egen personliga utveckling.

De tror att de skall dit för att bergsklättrare men i själva verket är de där för sitt eget uppvaknande.

Hur ser på det här med uppvaknande och måste det alltid vara utifrån ett ”andligt perspektiv” – religiöst, spirituellt/ Esoteriskt?

Eftersom jag anser att andlighet är det vi lever genom våra liv så kan vi också förklara ett ”andligt uppvaknande” som ett “livsuppvaknande”.

I bloggen framöver kommer jag dela med mig utav den redan vi gjorde nu i oktober – november. Jag hoppas ni skall gilla resedagboken ”Awakening Journey to Nepal ”

Med kärlek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Awakening Journey – Nepal
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this website, we will assume that you agree to this.
Terms