Reiki Grundkurs steg 1

Shoden – The first teaching, a solid grounding

Reiki står för universell livsenergi.

I grundkursen får du lära dig Usuis traditionella Japanska reiki, även kallad Usuis naturliga healingsystem. Metoden är ett arv ifrån reikins grundare Dr. Mikao Usui. Reikins historia till idag bygger på flera viktiga personer som genom tiderna gjort det möjligt för oss att fortfarande kunna praktisera en tusenårig metod i vårt moderna samhälle.

Det första steget i reiki hjälper dig att utvecklas på ett personligt plan och öka din andliga tillväxt. Reiki grundkurs fokuserar på kroppen, våra tankar och känslor och samspelet till andra människor. Du lär dig den fysiska reikin som är en fantastisk metod som alla kan lära sig oavsett om man är nybörjare eller en person med tidigare healing färdigheter, reiki fungerar för alla.

Genom åren har reiki förändrats genom människans utveckling och egen trosuppfattning och kosmologi. Våra reiki utbildningar inkluderar alltid aktivering i de olika reikisymbolerna avsedda för varje nivå. Aktiveringen eller “initieringen” är viktigt för att kunna starta upp kroppens viktiga processer och flöden i samband med utbildningen. Under grundkursen får du den första reikisymbolen aktiverad. Aktiveringen är en given del i den japanska reiki traditionen. Du lär dig sedan den grundläggande filosofi och de västliga samt japanska tekniker för handhavande av reiki metoden.

Alla lärare har sitt sätt att lära ut sin reiki, därför kan utbildningens omfattning och dess innehåll skilja sig åt. Alla lärare har sitt eget sätt att uttrycka sina reiki färdigheter på som lyser igenom utbildningarna. Välj därför en läraren som känns rätt för just dig. Det är oerhört viktigt att du kan känna förtroende för din lärare/ mentor och att du kan få svar på de frågor som du har inför och under din utbildning med reiki.

Det är också viktigt att du känner dig “redo” för reiki eftersom metoden kan skapa flera viktiga inre processer där du kan behöva vara villig och delaktig i att skapa förändringar i ditt liv, både genom erkännande, ansvar och actions. Det är däremot högst ovanligt att man skulle ha gått hela utbildningen och känna att den inte var rätt. Reiki ger oss alltid något fint och lärorikt att ta med vidare i livet. Man brukar säg att livet blir aldrig riktigt densamma efter att man lärt sig reiki. Har du tagit dig hela vägen till utbildningen då är det nog helt enkelt dags att du skall lära dig metoden oavsett vart den tar dig. Du behöver inte gå reiki för att arbeta professionellt då reiki är bra för vår egen personliga och andliga utveckling. Reiki återskapar alltid mer jordning, harmoni och läkning inom oss själva. Efter grundkursen kan du däremot ge både dig själv och andra fysisk reiki.

Se vad andra tycker om kursen:

 • Carolin W - Stockholm
  Dras du till Reiki, oavsett om det är för dig själv eller för att ge till andra så rekommenderar jag Sofia Oceanina alla dagar i veckan. Sättet hon lär ut på är så inspirerande, vackert och lustfyllt. Den djupa kunskap och det engagemang Sofia visar på är ovärderlig. Kursen är uppbyggd med en fingertoppskänsla för att du som deltagare ska få ut mesta möjliga och du går därifrån med inte bara en ny kunskap utan också en förståelse på ett djupare plan. Jag är tacksam över att ha fått ta del av Sofias visdom.
  Carolin W - Stockholm
  Reiki I - Mar-2022
 • Anneli W - Bjärred
  Sofia utstrålar mycket närvaro, engagemang och stor kunskap inom sitt område. Det, plus ett mycket bra upplägg och struktur för dagarna gav ett fantastiskt helhetsintryck för kursen Reiki Level 1! De praktiska övningarna under kursen samt materialet på kursportalen bidrog till enkelheten att själv snabbt komma igång att praktisera Reiki Shoden. Tack!
  Anneli W - Bjärred
  Reiki I - Mar-2022
 • Sofia - Kiruna
  Har man funderat att gå en kurs i något så rekommenderar jag verkligen att göra det hos Sofia. Hon har en så fin, harmonisk och välkomnande energi och är fantastisk på att lära ut, och är det något som man undrar över så finns hon där <3
  Sofia - Kiruna
  Reiki I - Apr-2022
 • Sofia - Kiruna/Sweden
  Oceana has so much knowledge and wisdom that she humbly, educationally and generously shares <3
  Sofia - Kiruna/Sweden
  Reiki I
 • Anneli - Bjärred/Sweden
  With her beautiful voice, Oceana guides her students through the course in a humble, empathetic and engaging way. It is easy to follow her instructions in the practical exercises and meditations. The theory part and the course material are also presented in a way that is easy to absorb and together with the practical exercises, it creates great confidence in one's own reiki work.
  Anneli - Bjärred/Sweden
  Reiki I
 • Anna W - Bromma
  Jag är otroligt tacksam som hittade till Sofia! Sofia är närvarande, omhändertagande och otroligt duktig på att lära ut, de praktiska såväl som teoretiska delarna. Hon inspirerar mig verkligen till att fortsätta min reiki-resa! Är så tacksam för dessa fina dagar och kan varmt rekommendera Sofia till andra! <3
  Anna W - Bromma
  Reiki I - Mar-2022
 • Rosie - Bålsta
  Sofia är behaglig som person och mycket kunnig inom området. Hon är en duktig pedagog som delar sin kunskap på ett inspirerande sätt och inbjuder till fortsatt kontakt i framtiden. Väckte stor nyfikenhet inom Reiki och andlig utveckling!
  Rosie - Bålsta
  Kurs: Reiki I
 • Eva C - Järfälla
  Helgens utbildning har varit så fantastisk och har fyllt mig med så mycket positiv energi. Kan varmt rekommendera Sofias kurser. Hon är en mycket varm, inkännande, pedagogisk och kompetent person och lärare.
  Eva C - Järfälla
  Reiki I - Sept-2021
 • Josefina O - Västerhaninge
  En fantastisk upplevelse som jag önskar alla skulle få genomgå. Så spännande, kul, empatiskt, lustfylld, ljust, positivt, energigivande på alla plan. Lyckligast i världen efter denna kurs. Vill bara ha mer. Sofia är en underbar coach som är otroligt varm och empatisk. Väldigt tydlig och förstående. Allt är magiskt. Sofia är magisk. Varm, empatisk, lyhörd och rolig. Lycka att få ja genomgått detta. Så mycket kärlek och värme. Tack tack tack.
  Josefina O - Västerhaninge
  Reiki I - Sept-2021
 • Sara Å - Västerhaninge
  Rekommenderar att gå reikikurs hos Sofia som är märkbart mycket kunnig och erfaren, vänlig och bra på att lära ut. Att gå online fungerar jättebra och man känner sig inkluderad i gruppen.
  Sara Å - Västerhaninge
  Reiki I - Sept-2021
 • Linn D - Karlskrona
  En underbar helg som jag kommer bära med mig länge. Upplägget var väldigt bra och jag kände mig överraskad över hur bra det blev trots att jag var med på distans. Sofia är en så varm och hjärtlig person vilket strålade igenom hela vägen hem till mig. Hon ser alla och det märks att hon utbildar från hjärtat. Hon hade tänkt på allt och jag saknade ingenting. Rekommenderar alla som är nyfikna på Reiki denna utbildningen. För mig blev detta startskottet på någonting stort. Kommer definitivt gå fler utbildningar hos Sofia!
  Linn D - Karlskrona
  Reiki I - Sept-2021
 • Mattias S - Gävle
  Är superglad över hur mycket jag fick lära mig och ta med mig på min resa efter utbildningen. Sofia är helt klart den jag kan rekommendera varmast till andra! Namaste
  Mattias S - Gävle
  Reiki I - Sept-2021
 • Emma - Falun
  Kursen överträffade mina förväntningar och Sofia är helt fantastisk.
  Emma - Falun
  Reiki I - Sept-2021
 • Anette B - Täby
  Reiki är en fantastisk metod och Sofia är en otroligt bra lärare. Är man det minsta nyfiken på Reiki så ska man gå den här kursen.
  Anette B - Täby
  Reiki I - Okt-2021
 • Anna BW - Täby
  Sofia är magisk som lärare och coach. På ett lättförståeligt och praktiskt sätt lär hon ut Reikins fantastiska värld. Jag har fått med mig redskap som kan hjälpa mig och förhoppningsvis andra att hela kroppen. Jag kan varmt rekommendera Sofia som ger av sin enorma kunskap med så mycket kärlek. Tack🌟
  Anna BW - Täby
  Reiki I - Okt-2021
 • Anna-Clara B - Täby
  Kan varmt rekommendera Sofia och hennes kurs i reiki 1. Hon leder oss genom helgen med en sådan värme, vänlighet och närvaro. Hon är pedagogisk, kunnig och väldigt inspirerande och härlig att lyssna till. Har fått så mycket nya kunskaper och insikter om både mig själv, andra och univerums kraft under dessa dagar. Fantastiskt också att jag efter bara två dagar kan börja praktisera Reiki och redan nu dela med mig av den till andra. Tack Sofia för att du delar detta med oss!
  Anna-Clara B - Täby
  Reiki I - Okt-2021
 • Dana D - Örebro
  Sofia är duktig lärare, passionerad och förmedlar all din kunskap på ett lugn och metodisk sätt.
  Dana D - Örebro
  Reiki I - Okt-2021
 • Erika E - Johanneshov
  Sofia är otroligt varm och inspirerande lärare som guidade oss tryggt in i reikin. Är så tacksam för all ny kunskap och nya verktyg hon gett oss under kursen. Har även fått massa nya insikter om mig själv efter kurshelgen. Tveka inte att gå den här kursen!
  Erika E - Johanneshov
  Reiki I - Okt-2021
 • Jannica L - Vallentuna
  Sofia Oceania är en magisk person och så duktig på att lära ut. Man blir inspirerad och fylld av energi! Jag ville inte att kursen skulle ta slut, helt underbart!
  Jannica L - Vallentuna
  Reiki I - Okt-2021
 • Linda U - Enköping
  Att gå denna kurs med Sofia kändes självklart och jag hade höga förväntningar men trots det så överträffades de efter denna helg. Sofia har ett så stort och varmt hjärta och samma minut som man kom in gjorde hon så att jag kände mig trygg och som hemma. Energin i lokalen var helt fantastisk. Jag kan inte ned ord beskriva hur tacksam jag är för att jag valde att gå min kurs hos Sofia, det känns som att vi fick så många extra knep och tips och jag är så nöjd med hela upplägget av kursen.
  Linda U - Enköping
  Reiki I - Nov-2021
 • Miriam M - Enköping
  Om ni känner er nyfikna på Sofias utbildningar så tycker jag ni skal boka den kurs ni dras till direkt. Ni har inget att förlora, snarare en enorm vinst framför er som man knappt kan beskriva med ord. För mig blev det som en sammanställning av olika processer och tankar inom mig som har varit under en längre tid. Klarheten i detta blev ett stort kliv i min personliga och andliga utveckling där jag känner att Sofia hjälper till i alla steg på vägen. Aven efter kursens slut ägnar hon mycket tid åt sina "studenter" och det är väldigt härligt att känna att man kan återkomma när man har en fråga, fundering eller behöver guidning vidare på vägen. Jag är tacksam för att jag blev tipsad om just henne. En underbar människa och lärare!
  Miriam M - Enköping
  Reiki I - Dec-2021
 • Akam M - Stockholm
  Reiki med fröken Sofia är en av de bästa upplevelserna jag har haft i mitt liv. Rekommenderar starkt! Tack så mycket Sofia! Namaste!
  Akam M - Stockholm
  Reiki I - Mar-2022
 • Elin P - Nacka
  Fantastisk kurs! Så fin energi att få vara i under en helg. Och Sofia är en lärare som inspirerar med sin genuina passion för Reikin, den smittade av sig på ett väldigt härligt sätt. Så tacksam för denna kurs!
  Elin P - Nacka
  Reiki I - Mar-2022
 • Emelie H - Skoghall
  Fantasisk gedigen kurs med teori varvat med praktiska övningar. Sofia är en enastående person och lärare med så mycket djup och kunskap. Kursen öppnar upp för en personlig resa!
  Emelie H - Skoghall
  Reiki I - Mar-2022
 • Malin - Lärbro
  En fantastisk kurs som alla borde gå även om man inte vill jobba med Reiki. Väldigt pedagogiskt och tydligt upplägg. Trots att jag gick kursen online kände jag mig alltid 100% inkluderad och jag tappade inte fokus för en sekund för Sofia presenterade både teori och praktik med sån tydlighet och passion. Rekommenderar denna kurs varmt!
  Malin - Lärbro
  Reiki I - Online - Mar-2022
 • Malin - Lärbro/Sweden
  Very educational and clear layout. Even though I took the course online, I always felt 100% included and I didn't lose focus for a second because Oceana presented both theory and practice with such clarity and passion!
  Malin - Lärbro/Sweden
  Reiki I - Online
 • Åsa - Stockholm
  Omvälvande och inspirerande. Utmanande. Rekin inbjuder en att släppa blockeringar och fastlåsta mönster vilket kan vara smärtsamt. Kursen har fört mig vidare i processen att våga gå min egen väg och lita till min inre kraft. Tack!
  Åsa - Stockholm
  Kurs: Reiki I
 • Ida - Saltsjö-Boo
  Sofia är en fantastisk lärare och inspiratör. Genom sitt lugn och närvaro får hon oss deltagare att tro på oss själva och bli inspirerade. Hon har en enorm kunskap och man vill bara få veta mer!
  Ida - Saltsjö-Boo
  Kurs: Reiki I
 • Ulrika - Bromma
  Du har förmågan att få andra att känna tillit till sig själva. Kursen är en gåva till sig själv med möjlighet att ge denna gåva vidare till andra. Tack Sofia 🙏
  Ulrika - Bromma
  Kurs: Reiki I
 • Natalie - Växjö
  Fantastisk kurs med Sofia Oceania! Rekommenderar verkligen att gå en kurs hos henne. Jag själv har gått Reiki 1, men känner nu att jag skulle vilja gå alla hennes kurser haha! Hon har ett fint och ödmjukt sätt att lära ut på. Hon ser individen och inte bara gruppen i sin helhet. Dessutom är det en bra uppföljning med zoom-möte och att man enkelt kan komma i kontakt med henne efter kursen för frågor och liknande. Jätte fin kurs helt enkelt! Alla borde lära sig Reiki!
  Natalie - Växjö
  Kurs: Reiki I
 • Cecilia H - Stockholm
  En magiskt, otrolig upplevelse som öppnar dörren till ett helt nytt sätt att tänka och förstå balans. Evigt tacksam att universum förde mig till Oceania Spa underbart.
  Cecilia H - Stockholm
  Kurs: Reiki I
 • Malin - Stockholm
  En otroligt givande och lärorik kurs där jag som var relativt ny inför Reiki fick med mig massor av kunskap som jag nu känner mig redo att framförallt använda för eget bruk men också trygg i att ge till andra. Har bara gott att säga om kursen och Sofia som lärare!
  Malin - Stockholm
  Kurs: Reiki I
 • Ulf - Stockholm
  Gått på Reiki 1 och 2 hos Oceana samt delmoment av Esoterisk utbildning och det har givit en enorm insikt, nya djupa vänner och kunskap jag värderar mkt högt. Oceana ger en fantastisk återkoppling och driver kurser med stor precision och närvaro. Vill verkligen ge henne de BÄSTA rekommendationerna! Dessutom finns det kvalitetsprodukter att köpa och GRATIS meditations/healing kvällar på måndagar!
  Ulf - Stockholm
  Kurs: Reiki 1 & 2 + Interdimensionellt mediumskap Block 2
 • Camilla T - Djursholm
  Sofia som människa besitter en sån närvaro och timing och passion för det hon gör. Har faktiskt inte stött på någon som är så proffsig på att lära ut tidigare. Hon besitter sådana fantastiska kunskaper i ämnet Reiki och hon är ett fullblodsproffs ut i fingerspetsarna med ett fantastiskt passionerat hjärta. Jag skulle verkligen rekommendera Sofia och hennes Oceania academy av hela mitt hjärta till alla. Kursen Reiki 1 var fantastisk med en perfekt mix av teori och praktik i hennes härliga oas i Åkersberga. Kursmaterialet hon skapat var fantastiskt och känns så lyxigt att ha tillgång till nu när Reiki resan precis börjat. Jag kommer definitivt att gå steg 2 och steg 3. Tack Sofia för du fanns där när jag sökte en lärare....man brukar säga att när eleven är redo står "mästaren" där. Kan bara intyga att så var det i mitt fall. Tack!
  Camilla T - Djursholm
  Reiki I - Mar-2022

Mer om Reiki
Reiki metoden arbetar med kroppens egna läkningsprocesser och fyller på vårt eget energiförråd av livsenergi (Ki). Reiki som vi känner idag används flitigt i vår tid och har sina över hundraåriga rötter ifrån Japan. Grundare för Reiki metoden är Dr. Mikao Usui. Du behöver inte ha en speciell “tro på” för att kunna ta emot eller ge reiki, därför passar denna non- invasiva och opolära helande beröring alla.

Reiki är godkänd som en rehabiliterande behandling utav skatteverket vilket gör att metoden kan även nyttjas som friskvård. Reiki är en holistisk avslappningsmetod som förenar kropp, själ och psyket till en helhet.
Genom avslappningen följer många välgörande processer som idag går att mäta vilket visar att reiki skapar positiva effekter på oss människor.

De kemiska processerna startar upp må-bra hormonet oxytocin i kroppen och cirkulationen ökar. Ett flöde av livsenergi skapas och kroppens självläkande processer startas upp i den djupa avslappningen. Behandlingen lugnar och harmoniserar kroppen så den lättare kan frigöra sig ifrån stress. Genom denna energi kan vi låta kroppen själv lindra olika psykosomatiska sjukdomar genom självläkning.

Reiki metoden är bra att använda sig utav när du upplever ett tillstånd av stress, emotionellt påverkad och inte kommer vidare i livet. Reiki kan aldrig skada då den är väldokumenterad och godkänd som behandling genom WHO (World Health Organisation)
Med reiki kan vi komma närmre oss själva och när vi gör det läker och utvecklas kroppen, mentalt, fysisk, emotionellt och andligt.

Var det längesedan du använde dig utav din reiki? Då kan det vara dags att fräscha på dina tidigare kunskaper och få en boost på dina initieringar. Det kan vara mycket givande att uppdatera sig på reiki genom att gå utbildning igen. Är du en återkommande elev får du 500:- rabatt på kursavgiften.

 

Kursens upplägg

 • Reikins bakgrund – kunskap om reikins ursprung
 • Reikisymbolen – dess kraft och syfte
 • Tips på hur du kan använda symbolen
 • Aktivering och utrensningen
 • Förberedelser inför under och efter en reiki behandling
 • Chakrakunskap – energimedvetenhet och energianatomi
 • Aura kunskap – så kan du arbeta med ditt eget energifält
 • Etik och moral kring reiki
 • Gokai – Reikins 5 levnadsprinciper, för närvaro och andlig tillväxt.
 • Byosen – de 5 handsensationerna
 • Handpositioner för reiki på sig själv
 • Förberedande teknik – Chakrabalansering
 • Förberedande teknik – Byosen
 • Handpositioner för reikibehandling
 • Handpositioner fram/ baksida för och reikibehandling på kund
 • Snabbreiki
 • Gruppreiki
 • Hemuppgifter för diplom

Inför kursen
Kom i bekväma kläder då vi sitter på meditationskuddar under utbildningen. Stolar finns för de som inte klarar av att sitta på kudde.

Kursavgift
4200:- 
Nedan ser du vad som ingår;

• Fysiskt Diplom – Reiki är en yrkesinriktad utbildning. Som godkänd (diplomerad) Reikiutövare kan du efter utbildningen erbjuda Reiki professionella Reiki behandlingar.
• Elevmanual – Fysiskt kompendium
• Elevportal – 8 veckors behörighet till elevplattform som stöd under & efter utbildning.
Vägledda meditationer på ljudfiler, Instruktionsvideors, bilagor & Powerpoint. 
• Reiki Touch “Community Call” –  Inspirations seminarium om Reiki “ONLINE”. Under 6 månader får du vara med kostnadsfritt vid 3 tillfällen efter avslutad Reiki utbildning. Seminariet leds av Reikilärare Oceana Gustafsson.


Betalning
Kursavgiften skall betalas i vår webbshop i samband med intresseanmälan för att du skall få en kursbekräftelse och garanterad plats till önskat kurstillfälle.
Obs! Se till att du väljer rätt utbildningsdatum när du köper produkten i kassan.

Se “Boka här!” – knappen nederst för att komma till webshopen

Läs mer om våra kursvillkor på hemsidan.  (se kursvillkor här)

Plats
Oceania Institute, Kantarellvägen 5b, Åkersberga

Kurslängd
2,5 dagar  Fre “online” kl. 18 – 21,  Lör & Sön kl. 9 – 17
Full närvaro krävs för att erhålla diplom

Online deltagande
När du går kursen online kommer du kunna följa utbildningen via zoom, ladda ner zoom appen i god tid innan kurshelgen. Du som skall gå online kommer få praktisk information via mail kring vad du behöver förbereda inför utbildningshelgen.

 

Kursledare
Oceana Gustafsson
Reikiteacher - Esoteric teacher - Alchemy Crystal Sound Healer therapist - Inspirer

Kursledare
Oceana Gustafsson
Reikiteacher – Esoteric teacher – Alchemy Crystal Sound Healer therapist – Inspirer

Varmt välkommen!

Boka här!