Reiki I – Shoden

Välkommen till Reiki Steg 1, Grundkurs “Shoden” – Den allra första läran ( fysisk reiki )

Om Reiki I – Shoden

I grundkursen får du lära dig Usuis traditionella Japanska reiki, även kallad Usuis naturliga healingsystem. Metoden är ett arv ifrån reikins grundare Dr. Mikao Usui. Reikins historia till idag bygger på flera viktiga personer som genom tiderna gjort det möjligt för oss att fortfarande idag kunna praktisera en hundraårig metod i vårt moderna samhälle.

Det första steget inom reiki hjälper dig att utvecklas på ett personligt plan och öka din mentala och andliga tillväxt. Reikins grundkurs “Shoden” fokuserar på kroppen, våra tankar och känslor och samspelet till andra människor. Reiki är en fantastisk jordande Ki metod som lär dig om kroppens fysiska och mentala närvaro, energimedvetenhet och självläkning. Alla kan lära sig reiki och reiki fungerar för alla. Du behöver inte heller vara andlig bevandrad för att bli rekiutövare då reiki fokuserar på hälsa och välmående.

Genom åren har reikin förändrats och fått fler grenar, västvärlden har fokuserat på den fysisk läkningen. Men den japanska traditionen lär oss även om insikter och värdegrunder. Hos oss lär du dig både den japanska och västliga reikistilen. Den japanska inriktningen ger dig uråldriga tekniker och värdegrunder som är viktig för att bibehålla reikins känsla och kvalité.  Våra reikiutbildningar inkluderar även aktiveringar i de grundläggande reikisymboler som väcker upp det naturliga ki flödet inom dig. Genom aktiveringen tätar vi upp kontakten mellan dig och reikikällan som förser allt levande med livsenergi. Aktiveringen är en given del inom den traditionella japanska reikin för att kunna hantera metoden och har inget med trosuppfattning eller religion att göra.

Alla reikilärare har sitt sätt att lära ut reiki på, därför kan innehållet i utbildningarna skilja sig åt. Välj en mentor som känns rätt för dig, det är viktigt att du kan känna förtroende för din reikilärare samt få svar på dina frågor inför och under utbildningen. Alla utbildar inte efter den traditionella japanska reikin även om de utger sig för att göra det. det är vanligt att man lära ut den västliga reikin efter Takata linjen som handlar primärt om chakrabalansering och handpositioner till den fysiska behandlingen.

Den japanska reiki traditionen är så mycket mer än så som lär om reikins levnadsfilosofi och värdegrunder. Den japanska reikin har även grundläggande moment som reikins fem handsensationer, Byosen – scanningsteknik vilket lär dig att tona in på reikin och dess energi. Det är viktigt att man kan helheten inom reikitraditionen då det annars kan “ge hål” i reikin. Man kan då uppleva sig dränerad och omotiverad inför metoden om man inte fått med sig reikins alla grundstommar.

Vill du lära dig den uråldriga traditionen inom reiki? Hos oss får du en bred inriktning inom den traditionella japanska reikin som kommer ifrån grundaren Mikao Usui.

Det är viktigt att du känner dig redo om du skall gå en utbildning inom reiki då metoden kan skapa flera inre processer. Hur du mår och tar hand om dig kan vara avgörande för om du är redo att utvecklas vidare på ett personliga plan. Du kan alltid rådgöra med oss innan du bokar en utbildning. Har du känt dig kallad till reikin så är du nog också så, det är högst ovanligt man gått en reikiutbildning och känt att den inte var rätt. Reiki återskapar både harmoni och läkning inom oss. Efter grundkursen kan du ge dig själv och andra fysisk reiki.


Så går distansutbildningen till hos oss

När du läser reiki på distans får du tillgång till en egen utbildningsportal som guidar dig igenom olika lektions moment.  Undervisningen innehåll uppskattas till 2,5 dagar sen tillkommer det egna praktiska arbetet med reikibehandlingar. Du bestämmer själv hur du lägger upp din studietid på distans och har 8 veckors behörighet till utbildningsportalen. Portalen innehåller teori, instruktionsvideor, ljudfiler, självtester och hemuppgifter. Du har 6 stycken självtester med frågor som handlar om det senaste avsnittet som du nyss tagit del av. Du kan göra om testerna ända tills du blir godkänd och kan gå vidare.  Du kommer också att behöva boka in ett personligt möte med din reikiärare för att ta emot din aktivering/ initiering på den första reikisymbolen. Detta meddelas du under utbildningens gång när det är dags.

För att bli diplomerad reikiutövare kommer du att behöva utföra egna fysika reikibehandlingar som du sen lämnar in genom dina hemuppgifter. Hemuppgifter skall ha lämnats in till oss innan din kurstid har gått ut. Skulle du behöva mer tid kan du förlänga din behörighet mot en mindre avgift. Syftet med hemuppgifterna är för att du skall få öva och lära dig utföra korrekta reikibehandlingar på dig själv och andra. Du kan alltid kommunicera med din lärare genom en hjälpchatt eller Q&A frågor, för att hitta fler svar på redan tidigare ställda frågor.


Mer om Reiki

Reiki arbetar med kroppens egna läkningsprocesser och fyller på vårt energiförråd av livsenergi (Ki). Reiki används flitigt i vår tid och i väst men har sina rötter ifrån Japan. Reiki metoden som vi känner är nu över 100 år och fortfarande lika aktuell idag som då. Det finns miljontals reiki utövare i världen och i flera länder använder man reiki som en komplementär behandling inom vården. Du behöver inte ha en speciell “tro på” för att kunna ta emot reikihealing, därför passar denna energimedicin alla.

Reikihealing är godkänd som en rehabiliterande behandling utav skatteverket vilket gör att behandlingen kan utövas som friskvård. Reikihealing är en holistisk avslappningsmetod som förenar kropp och psyket till en helhet.
Genom avslappningen följer många helande processer som idag går att mäta vilket visar att reiki ger positiva effekt på oss människor. De kemiska processerna startar processer av må-bra hormon i kroppen och cirkulationen ökar. Ett flöde av livsenergi skapas och kroppens självläkande faktorer startas upp. Behandlingen lugnar och harmoniserar så att kroppen kan lättare frigöra sig ifrån stress, genom reiki kan vi låta kroppen själv lindra olika psykosomatiska och fysiska sjukdomar genom självläkning.

Reiki är bra att använda sig utav när du upplever ett tillstånd av stress, emotionellt påverkad, upplever blockeringar eller begränsningar i livet. Reiki kan aldrig skada då den är väldokumenterad och bevisad som en rehabiliterande och välgörande behandling. Den är också godkänd genom WHO (World Health Organisation)
Med reiki kan vi komma närmare oss själva och när vi gör det läker och utvecklas kroppen, mentalt, fysisk, emotionellt och andligt.

Är du utövare sen tidigare men det var längesedan du använde dig utav metoden och/ eller vill förnya dina kunskaper?

Det kan löna sig att vara uppdaterad på reiki. Är du utövare sen tidigare men vill uppdatera dig på kursen samt få en boost på din initiering. Då får du en förmånlig rabatt hos oss med 20% på kursavgiften. Du behöver då kontakta oss innan din beställning för att lämna in dina uppgifter om tidigare utbildning samt bifoga diplom. Maila oss till info@oceaniaacademy.com

Kursens innehåll:

 • Reikins bakgrund – kunskap om reikins ursprung
 • Reikisymbolen – dess kraft och syfte
 • Tips på hur du kan använda symbolen
 • Aktiveringen och utrensningen
 • Förberedelser inför under och efter en reiki behandling
 • Chakrakunskap – energimedvetenhet och energianatomi
 • Aurakundkap – så kan du arbeta med ditt eget energifält
 • Etik och moral kring reiki
 • Gokai – Reikins 5 levnadsprinciper, för närvaro och andlig tillväxt.
 • Byosen – de 5 handsensationerna
 • Handpositioner för reiki på sig själv
 • Förberedande teknik – Chakrabalansering
 • Förberedande teknik – Byosen
 • Handpositioner för reikibehandling
 • Handpositioner fram/ baksida för och reikibehandling på kund
 • Snabbreiki
 • Gruppreiki
 • Hemuppgifter för diplom

Se hela kursens innehållsförteckning och upplägg i fliken “Curriculum” ovan.

Kursledare

Oceana Gustafsson

Reikiteacher – Esoteric medium – Alchemy Crystal Sound Healer therapist – Inspirer


 

Se vad andra kursdeltagare tycker om vår Reiki-1 Shoden utbildning

Reiki I - Referenser

 

Frågor och funderingar?

Vänligen meddela oss via kontaktformuläret om du har några frågor kring utbildningen så att vi kan hantera dem snarast.

Kontaktformulär

 

Vågor av kärlek

//Oceana

Reiki I - Sektion 1

1
Reiki 1 – 1.1 Intro video
1:08 min

Välkomstvideo Reiki 1

Sektion 1

Lektion 1.0

2
Reiki 1 – 1.2 Reikins ursprung
20 min

Sektion 1 - Lektion 2

3
Reiki 1 – Frågetest nr.1
8 questions

Reiki I - frågor nr. 1

4
Reiki 1 – 1.3 Lär dig reiki
20 min

Reiki 1

Lektion 3 - Lär dig reiki

5
Reiki 1 – Frågetest nr.2
6 questions

Reiki 1 - Frågetest nr.2

6
Reiki 1 – 1.4.1 Chakran
30 min

Reiki 1

Sektion 1 - Lektion 4 - Våra 7 Chakran


7
Reiki 1 – 1.4.2 Chakrameditation – en inre resa – ljudfil
20:53 min

Reiki 1

Sektion 1 - Lektionsdel 4.2 Chakrameditation - en inre resa

Längd: 20:53 min


8
Reiki 1 – 1.4.3 Lätta Auran meditation – ljudfil
7:34 min

Reiki 1

Sektion 1 - Lektion 4.3 Ljudfil - Lätta Auran - Meditation


9
Reiki 1 – Frågetest nr.3
6 questions

Reiki 1

Frågetest nr.3

10
Reiki 1 – 1.5 Gokkai
15 min

Reiki 1

Sektion 1 – Lektion 1.5 Gokkai

11
Reiki 1 – Frågetest nr.4
3 questions

Reiki 1 - Frågetest nr.4

12
Reiki 1 – 1.6 Video Initiering – utrensning
15:52 min
Sektion 1 - Lektion 1.6

Video Initiering - utrensning

Tid 15:52 min

13
Reiki 1 – 1.7 Aktivering- Initieringsprocess med lärare
20 min

Reiki 1

Sektion 1 - Lektion 1.7

Aktivering- Initieringsprocess med lärare

14
Reiki 1 – 1.8 Reiki på själv – Video
9:12 min

Sektion 1

Lektion 1.8 - Instruktionsvideo

Så utför du reiki på dig själv.

Reiki I - Sektion 2

1
Reiki 1 – 2.1 Intro video
1:04 min

Välkomstvideo Reiki 1

Sektion 2 - Lektion 1

2
Reiki 1 – 2.2 Inför Behandlingen
20 min

Reiki 1

Sektion 2 - Lektion 2 - Behandlingen

3
Reiki 1 – 2.3 Förberedelse – bädda kund – Video
0:43 min
Sektion 2 - Lektion 3 - video

Förberedelse - bädda kund

Video 0:43 min

4
Reiki 1 – 2.4 Byosen
15 min

Reiki 1

Sektion 2 - Lektion 4 Byosen

5
Reiki 1 – 2.5 Byosen 5 Handsensationer – Video
3:56 min
Sektion 2 - Lektion 5 - Video

Byosen 5 Handsensationer

Videolängd: 3:56 min

6
Reiki 1 – 2.6 Förberedande teknik – Byosen scanning
20 min

Reiki 1

Sektion 2 - Lektion 6

Förberedande teknik - Byosen scanning

7
Reiki 1 – 2.7 Förberedande teknik – Chakrabalansering
10 min

Reiki 1

Sektion 2 - Lektionsdel 7

Förberedande teknik - Chakrabalansering

8
Reiki 1 – 2.8 Förberedande Tekniker – Video
3:39 min
Sektion 2 - Lektion 8

Förberedande Tekniker

Tid 3:39 min

9
Reiki 1 – 2.9 Reikibehandling – Handpositioner
30 min

Reiki 1

Sektion 2 - Lektion 9 - Behandlingen & Handpositioner

10
Reiki 1 – Frågetest nr.5
5 questions

Reiki 1 - Frågetest nr.5

11
Reiki 1 – 2.10 Reikibehandling Baksida – Video
4:40 min
Sektion 2 - Lektion 10 - video

Reikibehandling Baksida

Videolängd: 4:40 min

12
Reiki 1 – 2.11 Reikibehandling Framsida – Video
4:39 min
Sektion 2 - Lektion 11 - video

Reikibehandling Framsida

Videolängd: 4:39 min

13
Reiki 1 – Frågetest nr.6
6 questions

Reiki 1 - Frågetest nr.6

14
Reiki 1 – 2.12 Snabbreiki – Video
1:56 min

Reiki 1

Sektion 2 - Lektion 12

Snabbreiki - Video 1:56 min

15
Reiki 1 – Uppgift
16
Reiki 1 – Bilagor
1 min

Här finns medföljande utbildningsbilagor att ladda ner.


Oceana Gustafsson Reikiteacher – Esoteric teacher – Sound Healer – Inspirer
Det ingår: Fysiskt Diplom, Elevmanual / kompendium, Access till elevportal – 8 veckors behörighet till elevplattform som stöd under & efter utbildning. Vägledda meditationer på ljudfiler, Instruktionsvideors, bilagor & Powerpoint. Bonus = Reiki community call –  Inspiration och pepp via zoom 1 gång/ mån. (6 månaders fri tillgång efter utbildning ).
Ja det går bra att uppdatera/vidare utbilda sig hos oss. Alla är välkomna!

Be the first to add a review.

Please, login to leave a review
Course available for 90 days
Get course
Enrolled: 17 students
Duration: ca 2,5 dagar studietid
Lectures: 23
Video: Tot 46:10 min
Level: Beginner
Reiki I – Shoden
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this website, we will assume that you agree to this.
Terms
Translate »