Vi är unika i det vi gör!

 

Yoga och Meditation hos oss skiljer sig markant ifrån ett vanligt Yoga pass på ett gym. Vi har en gedigen utbildning ifrån den traditionella Yoga kulturen där både Yogan och Meditationen hos oss är välorienterad med en stor grundfilosofi och med uråldriga bevarade tekniker ifrån öst. Hos oss är du som gäst vårt största fokus och det är vår uppgift att få dig som gruppdeltagare att känna dig välkommen och avslappnad. Vi har därför valt att hålla mindre grupper för att kunna ge mer till varje deltagare samt skapa ett lugnt och avslappnat utrymme. Du behöver inte ha några förkunskaper då vi anpassar passet efter din och gruppens nivå i helhet. Vi går igenom alla moment grundligt för att du som deltagare skall kunna känna dig både trygg och motiverad under hela passet.

För att ditt besök skall bli så upplevelserikt och avkopplande som möjligt så avslutar vi alla pass under Shavasana med en stunds Sound Healing, Ayurvedisk massage och yoga stretchning. Efter sessionen får du en varm handduk till händer och ansikte för att väcka upp kroppen på ett varmt och kärleksfullt sätt.

 

Här är våra gruppass


Måndagar

Mindfulness meditation

Tid: 19:30 - 20:20  (ej lov - helgdagar, eller Full & Nymåne kväll)

 

Välkommen till en djupt avslappnad meditationskväll. En perfekt stund för dig som inte hinner meditera till vardags och har svårt motivationen och teknikerna. Våra meditationsklasser innefattas av Breathwork (andningsövningar), Sittande rörelser, Mudras (handpositioner), Mantran (ljudning) (handpositioner) och träning för inre stillhet. Sessionen hjälper dig att återfå ny energi och ett inre harmoniskt tillstånd - som ger en större klarhet, samlad energi och närvaro i vardagen.

Obs! Inga förkunskaper behövs.

Meditationen innefattar:

• Sittpositioner & handpositioner - för inre närvaro och kontakt med den fysiska kroppen

• Breathwork/ andningsövningar - för att öppna upp kroppen och aktivera dess egna funktioner

• Lugna rörelser med andning och ljud - för att öppna upp och eliminera stagnationer i kroppens energiflöde.

• Sound healing i Shavasana - gruppen vilar i Shavasana (vilandes raklång) under ljudbad av sjungande kristallskålar och/ eller trumma.

Effekter du kan förvänta dig utav meditation - mindre stress, större närvaro, förbättrad sömn, mer ork och mer energi dagtid.

Boka ditt Mindfulness meditations pass här!

Ledare: Oceana Gustafsson

 

Tisdagar

YOGA NIDRA

Tid: 17:30 - 18:30  (ej lov - helgdagar)

 

I Yoga Nidra försätter vi oss i ett tillstånd mellan vakenhet och sömn där syftet är att utövaren ska slappna av medvetet och i full närvaro. Metoden är designad för att uppnå komplett fysisk, mental och känslomässig avslappning genom att vända sig inåt och bort från yttre stimluli.

Under klassen kommer du att få ligga ner på en yogamatta med en kudde under huvudet och en filt att ha över dig. Du kommer även få en liten kudde att ha över ögonen för att ta emot så lite intryck som möjligt. Ingen musik kommer att spelas utan jag kommer att guida dig genom olika stadier av medvetande på väg ner till djup avslappning med min röst.

I detta stadie mellan vakenhet och sömn ökar vår förmåga att ta emot kunskap intuitivt, vår kreativitet och inspiration ökar och vi kan även uppnå stora insikter.

Genom att praktisera Yoga Nidra kan vi förbättra sömnen, minska oro det kan även bidra till förbättrad självläkning från olika fysiska och psykiska åkommor. Men Yoga Nidra kan också ta dig djupare än så och du kan med hjälp av denna metod helt omformulera din egen bild av dig själv.

Boka ditt Yoga Nidra pass här

Ledare: Maria Grönlund

 

Torsdagar

HATHA YOGA

Tid: 18:30 - 19:45 (ej lov - helgdagar)

 

Hatha Yogan är de övriga yogaformernas ursprung och handlar om att skapa en balans mellan de olika energisystemen i kroppen. Det är en fysisk yogaform där hela kroppen används. Praktiken består av fysiska positioner, asanas, andningsövningar, pranayamas och meditation.

Vid utövandet av Hatha Yoga är fokus på att vara närvarande och lägga märke till vad positionerna gör med kroppen och sinnet. Positionerna utförs i långsammare tempo än vid till exempel Ashtanga Yoga som är mer dynamisk. Till skillnad från till exempel Bikram Yoga eller Ashtanga är Hatha Yogan inte en strikt uppbyggd klass utan klassen sätts ihop utifrån instruktörens intention eller tema.

Boka ditt Hatha Yoga pass här!

Ledare: Maria Grönlund

 

 

Att tänka på inför ett besök hos oss!

 

Kom i god tid!

Dörrarna öppnas 30 min innan passet börjar, vi bjuder alltid på en kopp te.

Våra gruppass är väldigt omtyckta, respektera därför din bokning genom att komma till ditt pass eller avboka i god tid så att någon annan hinner få den.

Vi har alltid en mobilfri miljö på vårt institut, stäng därför av din telefon helt innan du kommer in - vibration vid ljudlös är ej tillåtet.

Avboknings regler

Avbokning ske senast 24 tim innan annars debiteras du på hela avgiften.

 

Vi ser fram emot att få träffa dig på våra pass!

Oceana & Maria