Nepalresan del 1
19/04/2019
Lyckad Reikikurs!
13/11/2019

Vaknade upp ganska sent första dagen i Nepal, jag hade kommit till “familjen” väldigt sent på natten, så allt var mörkt när jag kom fram till huset. Jag skulle nu få erfara mitt efterlängtade Nepal för första gången. Jag befann mig i utkanten av Kathmandu i en liten gullig by full av gröna plantagefält och nybyggda hus. Jag klev upp och hade ingen aning vart de andra var, så jag gick upp på takterrassen, ingen var där…När jag väl stod där uppe såg jag ut över hela Nepal med de snötäckta bergen som omringade mig, luften var klar, jag stod bara och gapade. Det var som att kliva in i filmen Sound of Music, herregud vilken utsikt, jag kunde knappt tro det….Tuppen gal och korna bökade nedanför i grannens trädgård…en tjur i trädgården?!…inte så vanligt att se hemma i Sverige. Lammen bräkte och grannarna var i full gång och skickade och planterade utanför. Jag satte mig ner på en stod i solen och bara beskådade denna fantastiska miljö. Så ren och klar luft med grönskande vidder och nyfikna vindar. När solen låg på som den gjorde nu var det som en varm sommardag i Sverige. Plötsligt kom några i familjen upp på taket även deras hund, dom hade bett i husets tempel och nu var det dags för lunh. Jag var inte van att börja dagen med ris och grönsaker, men det var gott att äta uppe på taket med naturen och solens närvaro samt det fantastiska sällskapet.

Efter lunch skulle vi bege oss till dagens första utflykt till Bagmati Zone i Kathmandu och templet Swayambhunath, även kallat Monkey tempel. Jag har sett bilder på internet så visste att Kathmandu har i princip fler tempel än hus så det finns mycket att upptäcka. Just detta tempel är så otroligt vackert att besöka, uppe på toppen kan man se ut över hela Kathmandu och stället är fullt av apor!!! .-)

Jag blev överraskad när de spelade min favorit låt “Om mani Padme Hum” uppe på höjden vid den vackra Buddha Stupa (Buddhistiskt tempel) På den här platsen kan man få enormt fina bilder ifrån de Hinduistiska tempel som Buddhistiska, så vacker plats, ett ställe jag kommer ta min grupp till nu i höst, Buddhas närvaro fanns i alla hörn av denna plats. Jag satt på en plats vi en av stora gyllene statyerna och fick en kanalisering till mig ifrån Buddha. En fantastisk närvaro av frid ingav sig medan jag satt där kanaliseringen genom Buddha löd;
I stand next to you, feel only happines and connection in life the other is just distractions

Lägger upp lite bilder ifrån dagen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nepalresan del 2
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this website, we will assume that you agree to this.
Terms