Reiki Grundkurs Level I

Shoden – Den första läran

När:  Se och välj datum nedan
Vart: Oceania Spa, Åkersberga

Reiki står för universell livsenergi.

Reiki grundkurs “Shoden” =  det första lärandet!

I grundkursen får du lära dig Usuis traditionella Japanska reiki, även kallad Usuis naturliga healingsystem . Metoden är ett arv ifrån reikins grundare Dr. Mikao Usui. Reikins historia till idag bygger på flera viktiga personer som genom tiderna gjort det möjligt för oss att fortfarande kunna praktisera en tusenårig metod i vårt moderna samhälle.

Reiki är en fantastisk healingmetod som alla kan lära sig oavsett om man är nybörjare eller en person med tidigare healingfärdigheter, reiki fungerar för alla.

Genom åren har reikin förändrats genom människans utveckling, trosuppfattning och kosmologi. Mina utbildningar inkluderar initieringar i reikisymbolerna, under grundkursen får du den första reikisymbolen aktiverad för att öppna upp reikiflödet inom dig. Initieringarna är en viktig och given del i den traditionella japanska reikin.

Alla lärare har sitt sätt att lära ut sin reiki, därför kan utbildningens omfattning och dess innehåll skilja sig åt. Varje lärare har även sin egen filosofi och fokus som lyser igenom utbildningarna. Välj därför en läraren som känns rätt för dig, det är oerhört viktigt att du känner förtroende för din master och att du kan få svar på de frågor som uppkommer under din utveckling med reiki.
Det är också viktigt att du känner dig redo för reiki eftersom metoden skapar flera processer inom oss. Det är högst ovanligt att man gått hela kursen och känner att den inte var rätt, har du tagit dig hela vägen till utbildningen är det helt enkelt dags att lära sig metoden. Reiki är bra för vår personliga och andliga utveckling. Reiki återskapar harmoni och läkning inom oss. Efter grundkursen kan du ge dig själv reiki och andra fysisk reiki.

Se vad andra tycker om kursen:

 • Ulf - Stockholm
  Gått på Reiki 1 och 2 hos Sofia samt delmoment av Esoterisk utbildning och det har givit en enorm insikt, nya djupa vänner och kunskap jag värderar mkt högt. Sofia ger en fantastisk återkoppling och driver kurser med stor precision och närvaro. Vill verkligen ge henne de BÄSTA rekommendationerna! Dessutom finns det kvalitetsprodukter att köpa och GRATIS meditations/healing kvällar på måndagar!
  Ulf - Stockholm
  Kurs: Reiki 1 & 2 + Interdimensionellt mediumskap Block 2
 • Natalie - Växjö
  Fantastisk kurs med Sofia Oceania! Rekommenderar verkligen att gå en kurs hos henne. Jag själv har gått Reiki 1, men känner nu att jag skulle vilja gå alla hennes kurser haha! Hon har ett fint och ödmjukt sätt att lära ut på. Hon ser individen och inte bara gruppen i sin helhet. Dessutom är det en bra uppföljning med zoom-möte och att man enkelt kan komma i kontakt med henne efter kursen för frågor och liknande. Jätte fin kurs helt enkelt! Alla borde lära sig Reiki!
  Natalie - Växjö
  Kurs: Reiki I
 • Åsa - Stockholm
  Omvälvande och inspirerande. Utmanande. Rekin inbjuder en att släppa blockeringar och fastlåsta mönster vilket kan vara smärtsamt. Kursen har fört mig vidare i processen att våga gå min egen väg och lita till min inre kraft. Tack!
  Åsa - Stockholm
  Kurs: Reiki I
 • Cecilia H - Stockholm
  En magiskt, otrolig upplevelse som öppnar dörren till ett helt nytt sätt att tänka och förstå balans. Evigt tacksam att universum förde mig till Oceania Spa underbart.
  Cecilia H - Stockholm
  Kurs: Reiki I
 • Rosie - Bålsta
  Sofia är behaglig som person och mycket kunnig inom området. Hon är en duktig pedagog som delar sin kunskap på ett inspirerande sätt och inbjuder till fortsatt kontakt i framtiden. Väckte stor nyfikenhet inom Reiki och andlig utveckling!
  Rosie - Bålsta
  Kurs: Reiki I
 • Malin - Stockholm
  En otroligt givande och lärorik kurs där jag som var relativt ny inför Reiki fick med mig massor av kunskap som jag nu känner mig redo att framförallt använda för eget bruk men också trygg i att ge till andra. Har bara gott att säga om kursen och Sofia som lärare!
  Malin - Stockholm
  Kurs: Reiki I
 • Ida - Saltsjö-Boo
  Sofia är en fantastisk lärare och inspiratör. Genom sitt lugn och närvaro får hon oss deltagare att tro på oss själva och bli inspirerade. Hon har en enorm kunskap och man vill bara få veta mer!
  Ida - Saltsjö-Boo
  Kurs: Reiki I
 • Ulrika - Bromma
  Du har förmågan att få andra att känna tillit till sig själva. Kursen är en gåva till sig själv med möjlighet att ge denna gåva vidare till andra. Tack Sofia 🙏
  Ulrika - Bromma
  Kurs: Reiki I

Mer om Reiki
Reiki healing arbetar med kroppens egna läkningsprocesser och fyller på vårt energiförråd av livsenergi (Ki). Reiki används flitigt i vår tid men har sina tusenåriga rötter ifrån Japan, men även Tibet och Nepal.
Grundare för Reikimetoden är Dr. Mikao Usui. Du behöver inte ha en speciell “tro på” för att kunna ta emot reikihealing, därför passar denna healingmetod alla.

Reikihealing är godkänd som en rehabiliterande behandling utan skatteverket vilket gör att metoden kan dras av som friskvård. Reikihealing är en holistisk avslappningsmetod som förenar kroppen och psyket till en helhet.
Genom avslappningen följer många helande processer som idag går att mäta vilket visar att reiki ger positiva effekt på oss människor.
De kemiska processerna startar processer av må-bra hormon i kroppen och cirkulationen ökar. Ett flöde av livsenergi skapas och kroppens självläkande processer startas upp. Behandlingen lugnar och harmoniserar kroppen så den lättare kan frigöra sig ifrån stress, genom denna energi kan vi låta kroppen själv lindra olika psykosomatiska sjukdomar genom självläkning. Reikihealing är bra att använda när du är i ett tillstånd av stress, emotionellt påverkad, upplever blockeringar eller att du inte kommer vidare i livet. Reiki kan aldrig skada då den är väldokumenterad och bevisad som en rehabiliterande behandling och välgörande genom WHO (World Health Organisation)
Med reiki kan vi komma närmare oss själva och när vi gör det läker och utvecklas kroppen, mentalt, fysisk, emotionellt och andligt.

Var det längesedan du använde dig utav din reiki? Då kan det vara dags att fräscha på tidigare kunskaper och få en boost på dina initieringar. Det kan vara mycket givande att uppdatera sig på sina reikikunskaper genom att gå en utbildning. Är du återkommande elev till mig får du 500:- rabatt på kursavgiften.

Kursens upplägg

 • Reikins bakgrund – reikins historia, kunskap om reiki,
 • Reikisymbolen – dess kraft och syfte
 • Reikiprinciperna – hur vi använder oss utav dem, skapar flöde genom medvetenhet
 • Reikiinitiering –  initering av första reikisymbolen för att aktivera Ki flöde
 • Chakrakunskap – energimedvetenhet och energianatomi för att bemästra Ki kraft
 • Chakrabalansering – vi balanserar och rätar upp de 7 chakrana
 • Byosen – kroppsscanning och chakraförstärkning med Byosen
 • Meditation på Axiatonalen – vi skapar flöde genom jordens kärna och det kosmiska nätverket
 • Snabbreiki – effektivt sätt att tillgodogöra och tillföra reikienergi på kort tid

Kursen varvar teori, praktik och vägledd meditation.

Bara för idag

 • ska jag släppa all min ilska
 • ska jag släppa all min oro
 • ska jag känna tacksamhet
 • ska jag utföra mitt arbete hederligt och ansvarsfullt
 • ska jag vara vänlig mot alla jag möter


Inför kursen

Kom i bekväma kläder då vi sitter på meditationskuddar under utbildningen. Stol finns för de som inte klarar av att sitta på kudde.

Kursavgift
2500:- (kursmaterial ingår)

Betalning
Betalning för kursavgift sker via faktura och kommer i ett separat mail.
Se våra kursvillkor på hemsidan.
(se kursvillkor här)

Plats
Oceania Spa Kantarellvägen 5, Åkersberga

Kurslängd
2 dagar kl. 9 – 17
(full närvaro krävs för diplom)

Delta Online
När du går kursen online kommer du kunna följa utbildningen via zoom, ladda därför ner zoom appen innan kurshelgen. (med fördel via datorn)
Alla som går kursen kommer behöva öva på de fysiska behandlingarna efter kurshelgen.
Det gäller alla oavsett om man deltagit på plats eller distans.

Du som skall gå online kommer att få löpande information strax innan samt under utbildningshelgen.

Kursledare
Sofia Oceania Gustafsson
Reiki Grand Master, Multidimensionellt medium och Inspiratör

Vänligen ange nedan om du har frågor angående kursen så att vi kan hantera dem snarast.
Gör din kursanmälan nedan:


Translate »