Reiki Grundkurs steg 1

Shoden – “first teaching” Level I

När:  Se och välj datum nedan
Vart: Oceania Spa, Åkersberga

Reiki står för universell livsenergi.

Reiki grundkurs “Shoden” =  det första lärandet!
I grundkursen får du lära dig Usuis traditionella Japanska reiki, även kallad Usuis naturliga healingsystem . Metoden är ett arv ifrån reikins grundare Dr. Mikao Usui. Reikins historia till idag bygger på flera viktiga personer som genom tiderna gjort det möjligt för oss att fortfarande kunna praktisera en tusenårig metod i vårt moderna samhälle.

Reiki är en fantastisk healingmetod som alla kan lära sig oavsett om man är nybörjare eller en person med tidigare healingfärdigheter, reiki fungerar för alla.

Genom åren har reikin förändrats genom människans utveckling, trosuppfattning och kosmologi. Mina utbildningar inkluderar initieringar i reikisymbolerna, under grundkursen får du den första reikisymbolen aktiverad för att öppna upp reikiflödet inom dig. Initieringarna är en viktig och given del i den traditionella japanska reikin.

Alla lärare har sitt sätt att lära ut sin reiki, därför kan utbildningens omfattning och dess innehåll skilja sig åt. Varje lärare har även sin egen filosofi och fokus som lyser igenom utbildningarna. Välj därför en läraren som känns rätt för dig, det är oerhört viktigt att du känner förtroende för din master och att du kan få svar på de frågor som uppkommer under din utveckling med reiki.
Det är också viktigt att du känner dig redo för reiki eftersom metoden skapar flera processer inom oss. Det är högst ovanligt att man gått hela kursen och känner att den inte var rätt, har du tagit dig hela vägen till utbildningen är det helt enkelt dags att lära sig metoden. Reiki är bra för vår personliga och andliga utveckling. Reiki återskapar harmoni och läkning inom oss. Efter grundkursen kan du ge dig själv reiki och andra fysisk reiki.

Mer om Reiki
Reiki healing arbetar med kroppens egna läkningsprocesser och fyller på vårt energiförråd av livsenergi (Ki). Reiki används flitigt i vår tid men har sina tusenåriga rötter ifrån Japan, men även Tibet och Nepal.
Grundare för Reikimetoden är Dr. Mikao Usui. Du behöver inte ha en speciell “tro på” för att kunna ta emot reikihealing, därför passar denna healingmetod alla.

Reikihealing är godkänd som en rehabiliterande behandling utan skatteverket vilket gör att metoden kan dras av som friskvård. Reikihealing är en holistisk avslappningsmetod som förenar kroppen och psyket till en helhet.
Genom avslappningen följer många helande processer som idag går att mäta vilket visar att reiki ger positiva effekt på oss människor.
De kemiska processerna startar processer av må-bra hormon i kroppen och cirkulationen ökar. Ett flöde av livsenergi skapas och kroppens självläkande processer startas upp. Behandlingen lugnar och harmoniserar kroppen så den lättare kan frigöra sig ifrån stress, genom denna energi kan vi låta kroppen själv lindra olika psykosomatiska sjukdomar genom självläkning. Reikihealing är bra att använda när du är i ett tillstånd av stress, emotionellt påverkad, upplever blockeringar eller att du inte kommer vidare i livet. Reiki kan aldrig skada då den är väldokumenterad och bevisad som en rehabiliterande behandling och välgörande genom WHO (World Health Organisation)
Med reiki kan vi komma närmare oss själva och när vi gör det läker och utvecklas kroppen, mentalt, fysisk, emotionellt och andligt.

Var det längesedan du använde dig utav din reiki? Då kan det vara dags att fräscha på tidigare kunskaper och få en boost på dina initieringar. Det kan vara mycket givande att uppdatera sig på sina reikikunskaper genom att gå en utbildning. Är du återkommande elev till mig får du 500:- rabatt på kursavgiften.

Kursens upplägg

 • Reikins bakgrund – reikins historia, kunskap om reiki,
 • Reikisymbolen – dess kraft och syfte
 • Reikiprinciperna – hur vi använder oss utav dem, skapar flöde genom medvetenhet
 • Reikiinitiering –  initering av första reikisymbolen för att aktivera Ki flöde
 • Chakrakunskap – energimedvetenhet och energianatomi för att bemästra Ki kraft
 • Chakrabalansering – vi balanserar och rätar upp de 7 chakrana
 • Byosen – kroppsscanning och chakraförstärkning med Byosen
 • Meditation på Axiatonalen – vi skapar flöde genom jordens kärna och det kosmiska nätverket
 • Snabbreiki – effektivt sätt att tillgodogöra och tillföra reikienergi på kort tid

Kursen varvar teori, praktik och vägledd meditation.

Bara för idag

 • ska jag släppa all min ilska
 • ska jag släppa all min oro
 • ska jag känna tacksamhet
 • ska jag utföra mitt arbete hederligt och ansvarsfullt
 • ska jag vara vänlig mot alla jag möter

Inför kursen
Kom i bekväma kläder då vi sitter på meditationskuddar under utbildningen. Stol finns för de som inte klarar av att sitta på kudde.

Kursavgift
2200:- (kursmaterial ingår)

Betalning
betalning för kursavgift sker via faktura och kommer i ett separat mail.
Se våra kursvillkor på hemsidan.
(se kursvillkor här)

Plats
Oceania Spa Kantarellvägen 5, Åkersberga

Kurslängd
2 dagar kl. 9 – 17  (full närvaro krävs för diplom)

Kursledare
Sofia Oceania Gustafsson
Reikilärare – Andlig lärare – Medium – Sorgterapeaut

Gör din intresseanmälan här;


Translate »