BONUS! Mindfulness Meditation 14/3 -22
13/03/2022

Waves of Sirius – Avsnitt 1:7 – Reiki Vett och Etikett

 

I det här avsnittet har jag bjudit in Sofie J. Annergren, min galaktiska syster och kollega inom traditionell Usui reiki. Sofie har arbetat med reikimetoden sedan 1995 och har en bred kunskap inom den traditionella Japanska Usui reikin.

Vi berättar hur reiki som kommer ifrån grundaren Mikao Usui utmärker sig som en trygg och godkänd metod. Vi delar våra egna insikter om varför vi anser att Usui reikin är unik och perfekt i sig själv att den inte behöver manipuleras.
Vi betonar därför vad det kan bli för konsekvenser om man förändrar reiki konceptet.

Reiki behöver inte några tillägg eller ändras då den redan är i sin högsta energi, en neutral energi som ger människan främjande effekter på ett fysiskt, känslomässigt och andligt plan. Därför ogillar vi iden om att man skall tillämpa andra tekniker i samband med reiki och sen kalla det för reiki. Dels för att vi människor värderar lätt och har därför inte kommit lika långt i den personliga utvecklingen som energin i rei "ki". För att vi skall kunna ta emot energin som reiki kommer med har vi fått metoden ifrån Usui, nu 100 år gammal teknik och fortfarande så aktuell idag.

Allt som är nytt är inte bättre och varför försöker människan uppfinna hjulet igen när vi redan fått gåvan till oss.
Vi pratar också om energihygien och hur viktig den är för varje människa att utöva speciellt som reikiutövare. Vi slår hål på myter och missuppfattningar som florerar kring reiki konceptet och ger vår erfarenhet som dedikerade utövare och reikilärare.

Vi samtalar även om förväntningar som en del utövare bygger upp, där de jagar mer än att ge reikin tid till att integrera. Vi förklarar flödena i kroppen under reiki och processen, även vad som sker under en reiki initiering/ aktivering.

Vi står enade om att reikin håller sig till kärnan och kan vara tveklöst transformerande på alla plan då det vilar en allomfattande storhet i den ursprungliga Usui reikin..

Avsnittet hittar du även där alla poddar finns!

Glöm inte och registrera dig för nyhetsbrev på OceaniaAcademy.com för att hålla dig uppdaterad på nyheter och erbjudanden.

Trevlig lyssningsstund....

Naho!
Oceana med Sofie 

Not. Röstspår är från Zoom inspelning, därmed ljudkvalitet därefter.
Mixed by Roger Sundberg - Zolex Media

#wavesofsirius #Oceana

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Waves of Sirius – Avsnitt 1:7 – Reiki Vett och Etikett
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this website, we will assume that you agree to this.
Terms
Translate »