Ayurvedic Yoga Massage

Ayurvedisk Yoga Massage (AYM) utvecklades av Master Kusum Modak i Pune, Indien, efter många års studier av traditionell ayurvedisk massage och Iyengar yoga.
Precis som yoga kan AYM-behandlingar se väldigt olika ut, eftersom vi anpassar behandlingarna till olika kunders behov olika dagar.

Varje behandling anpassas efter kundens behov och kan vara mer eller mindre dynamisk, djup, energisk, långsam, vårdande och lugnande.

Syftet med sessionerna är att hjälpa klienten att känna sig mer centrerad och att få energin att flöda mer fritt genom kroppen. Detta kan inkludera djup oljemassage och stretching om det är lämpligt för klienten, som något som kan ingå i en idrottsmassage, fysioterapi eller osteobehandling. Men i traditionen av Ayurveda inser vi att det inte bara är kvaliteten på de mjuka vävnaderna som vi behöver arbeta med. Vår sinnesstämning och våra känslor är inte oberoende av hur vi känner oss i våra fysiska kroppar.

Vårt främsta mål är därför alltid att arbeta på ett sätt som gör att klienten känner sig avslappnad och trygg i sin kropp och kan andas djupt. Som en del av den processen arbetar vi för att skapa ett säkert och vårdande utrymme för klienten, och vi försöker också aktivera andningsmusklerna, slappna av i vävnaderna runt bröstkorgen, buken och bäckenet, och främja medvetenheten om andningen. Sedan fokuserar vi på att fysiskt mjuka upp eventuella spänningar i muskler, ligament, senor och fascia, och att främja en sund ledrörlighet genom att uppmuntra nervsystemet att slappna av, samt att fysiskt manipulera vävnader med oljemassage, passiva stretchövningar, dragningar och mobiliseringar efter behov. Genom att hjälpa våra kunder att känna sig trygga, stödda och välmående i sina kroppar kan vi också bidra till att minska stressnivåerna och främja en sund funktion i kroppens alla system.

Behandlingarna är ibland inriktade på det område där det finns en skada eller smärta, men i allmänhet brukar vi arbeta med hela kroppen, eftersom allt är sammankopplat genom nervsystemet, fascia, cirkulation och genom våra rörelsemönster. Så beroende på vad kunden prioriterar brukar vi rekommendera en serie behandlingar för att främja hälsan i hela kroppen och för att arbeta med orsakerna till de problem som kunden vill arbeta med.
Regelbundna behandlingar kan också bidra till att främja vår fysiska och psykiska hälsa, så att vi kan arbeta för att vara så friska och välmående som möjligt. Att förebygga är alltid bättre än att bota, och genom att arbeta med vårt välbefinnande kan vi verkligen börja se fördelarna i vårt liv, våra relationer och vårt arbete, såväl som på vår fysiska och mentala hälsa.

AYM anpassas alltid efter kundens behov den aktuella dagen, men vanligtvis är det en djupgående oljemassage följt av assisterade yogastretchningar, traktioner och mobiliseringar.
Alla de omdömen som våra terapeuter får talar sitt tydliga språk om hur populär denna typ av massage håller på att bli. Ta en titt i terapeutkatalogen för att ta reda på vad folk har att säga om de behandlingar de har fått.

Vad du kan förvänta dig under en ayurvedisk yogamassage


I praktiken arbetar man med hela kroppen, med mer tonvikt på de områden som behöver mer arbete.
* En session inleds med en oljemassage av händer och fötter. Detta värmer gradvis upp och mjukar upp muskelvävnader och fascia, slappnar av kropp och sinne, hjälper andningen och förbättrar cirkulationen.
* Vi arbetar specifikt med andningen för att hjälpa nervsystemet att slappna av.
* Vi använder naturliga oljor och ett pulver från den malda roten av Acorus calamus, en våtmarksväxt i familjen sötväppling. Detta ger en behaglig exfolierande känsla, men hjälper främst till att förbättra cirkulationen och värma upp vävnaderna, vilket intensifierar fördelarna med massagen.
* Oljemassagen stöds av mjuka mobiliseringar, dragningar och assisterade (passiva) yogasträckningar. Dessa hjälper till att förlänga vävnaderna på ett funktionellt sätt, användbart om du har haft skador. Genom dessa mjuka rörelser hjälper vi till att slappna av senor och ligament, förbättra cirkulationen och främja naturlig läkning i lederna.
* Vill du se en massage i aktion? Se vår video nedan...

 

Varför är ayurvedisk yogamassage så välgörande?

* Ayurvedisk Yoga Massage arbetar med både oljemassage och rörelser, vilket innebär att din kropp får alla fördelar av båda.
* Terapeuterna tar sig tid att förstå dina behov och dina gränser så att du aldrig känner dig över- eller underarbetad.
* Kombinationen av att arbeta nära dina gränser och använda andning för att aktivera det parasympatiska nervsystemet hjälper till att frigöra spänningar från även de mest "fastna" delarna av din kropp.
* Att massera, röra eller sträcka spända muskler kan orsaka smärta, motstånd eller agitation. Den medvetna beröring och djupa, avslappnade andning som AYM erbjuder hjälper till att omskola nervsystemet så att det inte reagerar på detta sätt. Detta är utmärkt för att ta dig ur kronisk smärta.
* Den ayurvediska yogamassagen ger en varaktig känsla av att vara i centrum, där du är mindre benägen att känna dig upprörd eller rastlös, och upplever ökad klarhet i tankarna.
* Metoden syftar till att hjälpa dig att utveckla kroppsmedvetenhet.

Här bokar du Ayurvedisk Yoga massage.