parallax background
parallax backgroundWelcome to the official website of Alchemy Healing by Oceana.

Here you can take part in experiential events, treatment courses and lots of inspiration in Sound Healing, Mindfulness and Health. Alchemy Healing By Oceana is a concept created by Oceana Gustafsson, whose vision is to spread greater awareness and knowledge of the healing properties of sound and her own work as an Alhemy Crystal Sound Healer.

Combining ancient traditions with modern ones, she has a unique way of presenting her sound journeys, be inspired by her work digitally or live. Sound is timeless and has been used for healing by people throughout the ages. The vibrating sound of a crystal bowl is a very powerful manifestation of the high frequency energy that we can access through sound healing and that is already present in our bodies.

Are you ready to be transformed?

Join our tribe by subscribing to our newsletter, services and products.


Our upcoming Events & Cources • Malin - Lärbro/Sweden
  Very educational and clear layout. Even though I took the course online, I always felt 100% included and I didn't lose focus for a second because Oceana presented both theory and practice with such clarity and passion!
  Malin - Lärbro/Sweden
  Reiki I - Online
 • Anneli - Bjärred/Sweden
  With her beautiful voice, Oceana guides her students through the course in a humble, empathetic and engaging way. It is easy to follow her instructions in the practical exercises and meditations. The theory part and the course material are also presented in a way that is easy to absorb and together with the practical exercises, it creates great confidence in one's own reiki work.
  Anneli - Bjärred/Sweden
  Reiki I
 • Sofia - Kiruna/Sweden
  Oceana has so much knowledge and wisdom that she humbly, educationally and generously shares <3
  Sofia - Kiruna/Sweden
  Reiki I
 • Britta K - Stockholm
  Jag kan inte nog rekommendera den som vill lära sig reiki att göra det med Sofia Oceania som lärare/reikimaster! Hon har så mycket kunskap och visdom som hon ödmjukt, pedagogiskt och generöst delar med sig av. Upplevde en otroligt fin helg tillsammans med alla som var med på Reiki Okuden -kursen, i en fantastisk lokal med härlig energi och "högt i tak"! <3
  Britta K - Stockholm
  Reiki 2 - Apr-2022
 • Maja D - Stockholm
  Jag är så glad att jag valde att utbilda mig inom reiki hos Sofia. Hon är så kunnig och har en sådan värme. Jag rekommenderar henne starkt!
  Maja D - Stockholm
  Reiki 2 - Apr-2022
 • Sofia - Kiruna
  Har man funderat att gå en kurs i något så rekommenderar jag verkligen att göra det hos Sofia. Hon har en så fin, harmonisk och välkomnande energi och är fantastisk på att lära ut, och är det något som man undrar över så finns hon där <3
  Sofia - Kiruna
  Reiki I - Apr-2022
 • Sofia Z - Stockholm
  Jag tycker kursen var underbar. Du är saklig, inlyssnande, pedagogisk och entusiastisk. Tack!
  Sofia Z - Stockholm
  Reiki 2 - Mar-2022
 • Malin - Lärbro
  En fantastisk kurs som alla borde gå även om man inte vill jobba med Reiki. Väldigt pedagogiskt och tydligt upplägg. Trots att jag gick kursen online kände jag mig alltid 100% inkluderad och jag tappade inte fokus för en sekund för Sofia presenterade både teori och praktik med sån tydlighet och passion. Rekommenderar denna kurs varmt!
  Malin - Lärbro
  Reiki I - Online - Mar-2022
 • Emelie H - Skoghall
  Fantasisk gedigen kurs med teori varvat med praktiska övningar. Sofia är en enastående person och lärare med så mycket djup och kunskap. Kursen öppnar upp för en personlig resa!
  Emelie H - Skoghall
  Reiki I - Mar-2022
 • Elin P - Nacka
  Fantastisk kurs! Så fin energi att få vara i under en helg. Och Sofia är en lärare som inspirerar med sin genuina passion för Reikin, den smittade av sig på ett väldigt härligt sätt. Så tacksam för denna kurs!
  Elin P - Nacka
  Reiki I - Mar-2022
 • Annelie W - Bjärred
  Mycket bra kursupplägg i fortsättningskursen, Reiki 2. Med sin vackra röst, guidar Sofia sina elever genom kursen på ett ödmjukt, inkännande och engagerande sätt. Det är lätt att följa hennes instruktioner i de praktiska övningarna, meditationerna och under mantra/kotodama. Även teoridelen och kursmaterialet presenteras på ett sätt som är lätt att ta till sig och tillsammans med de praktiska övningarna skapar det stor tillit till det egna reikiarbetet.
  Annelie W - Bjärred
  Reiki 2 - Mar-2022
 • Akam M - Stockholm
  Reiki med fröken Sofia är en av de bästa upplevelserna jag har haft i mitt liv. Rekommenderar starkt! Tack så mycket Sofia! Namaste!
  Akam M - Stockholm
  Reiki I - Mar-2022
 • Nina D - Sundbyberg
  Tusen tack för en underbar kurshelg. All din helande och fina kärleksfulla energi gjorde kursen till en fantastisk upplevelse. Jag är helt lyrisk och full av ny underbar lärdom. Rekommenderar verkligen en kurs hos Sofia Oceania. Är så glad att jag hittade hit.
  Nina D - Sundbyberg
  Reiki 2 - Mar-2022
 • Anna W - Bromma
  Jag är otroligt tacksam som hittade till Sofia! Sofia är närvarande, omhändertagande och otroligt duktig på att lära ut, de praktiska såväl som teoretiska delarna. Hon inspirerar mig verkligen till att fortsätta min reiki-resa! Är så tacksam för dessa fina dagar och kan varmt rekommendera Sofia till andra! <3
  Anna W - Bromma
  Reiki I - Mar-2022
 • Anneli W - Bjärred
  Sofia utstrålar mycket närvaro, engagemang och stor kunskap inom sitt område. Det, plus ett mycket bra upplägg och struktur för dagarna gav ett fantastiskt helhetsintryck för kursen Reiki Level 1! De praktiska övningarna under kursen samt materialet på kursportalen bidrog till enkelheten att själv snabbt komma igång att praktisera Reiki Shoden. Tack!
  Anneli W - Bjärred
  Reiki I - Mar-2022
 • Camilla T - Djursholm
  Sofia som människa besitter en sån närvaro och timing och passion för det hon gör. Har faktiskt inte stött på någon som är så proffsig på att lära ut tidigare. Hon besitter sådana fantastiska kunskaper i ämnet Reiki och hon är ett fullblodsproffs ut i fingerspetsarna med ett fantastiskt passionerat hjärta. Jag skulle verkligen rekommendera Sofia och hennes Oceania academy av hela mitt hjärta till alla. Kursen Reiki 1 var fantastisk med en perfekt mix av teori och praktik i hennes härliga oas i Åkersberga. Kursmaterialet hon skapat var fantastiskt och känns så lyxigt att ha tillgång till nu när Reiki resan precis börjat. Jag kommer definitivt att gå steg 2 och steg 3. Tack Sofia för du fanns där när jag sökte en lärare....man brukar säga att när eleven är redo står "mästaren" där. Kan bara intyga att så var det i mitt fall. Tack!
  Camilla T - Djursholm
  Reiki I - Mar-2022
 • Carolin W - Stockholm
  Dras du till Reiki, oavsett om det är för dig själv eller för att ge till andra så rekommenderar jag Sofia Oceanina alla dagar i veckan. Sättet hon lär ut på är så inspirerande, vackert och lustfyllt. Den djupa kunskap och det engagemang Sofia visar på är ovärderlig. Kursen är uppbyggd med en fingertoppskänsla för att du som deltagare ska få ut mesta möjliga och du går därifrån med inte bara en ny kunskap utan också en förståelse på ett djupare plan. Jag är tacksam över att ha fått ta del av Sofias visdom.
  Carolin W - Stockholm
  Reiki I - Mar-2022
 • Jennifer L - Stockholm
  Oceana är lyhörd för sina elever och proffsig med att förmedla kunskap och förklarar på ett pedagogiskt sätt och ger all utrymme.
  Jennifer L - Stockholm
  Reiki 3 Master - Feb-2022
 • Miriam M - Enköping
  Om ni känner er nyfikna på Sofias utbildningar så tycker jag ni skal boka den kurs ni dras till direkt. Ni har inget att förlora, snarare en enorm vinst framför er som man knappt kan beskriva med ord. För mig blev det som en sammanställning av olika processer och tankar inom mig som har varit under en längre tid. Klarheten i detta blev ett stort kliv i min personliga och andliga utveckling där jag känner att Sofia hjälper till i alla steg på vägen. Aven efter kursens slut ägnar hon mycket tid åt sina "studenter" och det är väldigt härligt att känna att man kan återkomma när man har en fråga, fundering eller behöver guidning vidare på vägen. Jag är tacksam för att jag blev tipsad om just henne. En underbar människa och lärare!
  Miriam M - Enköping
  Reiki I - Dec-2021
 • Linda U - Enköping
  Att gå denna kurs med Sofia kändes självklart och jag hade höga förväntningar men trots det så överträffades de efter denna helg. Sofia har ett så stort och varmt hjärta och samma minut som man kom in gjorde hon så att jag kände mig trygg och som hemma. Energin i lokalen var helt fantastisk. Jag kan inte ned ord beskriva hur tacksam jag är för att jag valde att gå min kurs hos Sofia, det känns som att vi fick så många extra knep och tips och jag är så nöjd med hela upplägget av kursen.
  Linda U - Enköping
  Reiki I - Nov-2021
 • Jannica L - Vallentuna
  Sofia Oceania är en magisk person och så duktig på att lära ut. Man blir inspirerad och fylld av energi! Jag ville inte att kursen skulle ta slut, helt underbart!
  Jannica L - Vallentuna
  Reiki I - Okt-2021
 • Erika E - Johanneshov
  Sofia är otroligt varm och inspirerande lärare som guidade oss tryggt in i reikin. Är så tacksam för all ny kunskap och nya verktyg hon gett oss under kursen. Har även fått massa nya insikter om mig själv efter kurshelgen. Tveka inte att gå den här kursen!
  Erika E - Johanneshov
  Reiki I - Okt-2021
 • Dana D - Örebro
  Sofia är duktig lärare, passionerad och förmedlar all din kunskap på ett lugn och metodisk sätt.
  Dana D - Örebro
  Reiki I - Okt-2021
 • Anna-Clara B - Täby
  Kan varmt rekommendera Sofia och hennes kurs i reiki 1. Hon leder oss genom helgen med en sådan värme, vänlighet och närvaro. Hon är pedagogisk, kunnig och väldigt inspirerande och härlig att lyssna till. Har fått så mycket nya kunskaper och insikter om både mig själv, andra och univerums kraft under dessa dagar. Fantastiskt också att jag efter bara två dagar kan börja praktisera Reiki och redan nu dela med mig av den till andra. Tack Sofia för att du delar detta med oss!
  Anna-Clara B - Täby
  Reiki I - Okt-2021
 • Anna BW - Täby
  Sofia är magisk som lärare och coach. På ett lättförståeligt och praktiskt sätt lär hon ut Reikins fantastiska värld. Jag har fått med mig redskap som kan hjälpa mig och förhoppningsvis andra att hela kroppen. Jag kan varmt rekommendera Sofia som ger av sin enorma kunskap med så mycket kärlek. Tack🌟
  Anna BW - Täby
  Reiki I - Okt-2021
 • Anette B - Täby
  Reiki är en fantastisk metod och Sofia är en otroligt bra lärare. Är man det minsta nyfiken på Reiki så ska man gå den här kursen.
  Anette B - Täby
  Reiki I - Okt-2021
 • Emma E - Gävle
  Fantastisk kurs som ger djupare förståelse och en riktig boost till dina kunskaper som reikiutövare. Sofia är bra på att vägleda och skapar en underbar atmosfär att utvecklas i.
  Emma E - Gävle
  Reiki 2 - Sept-2021
 • Emma - Falun
  Kursen överträffade mina förväntningar och Sofia är helt fantastisk.
  Emma - Falun
  Reiki I - Sept-2021
 • Mattias S - Gävle
  Är superglad över hur mycket jag fick lära mig och ta med mig på min resa efter utbildningen. Sofia är helt klart den jag kan rekommendera varmast till andra! Namaste
  Mattias S - Gävle
  Reiki I - Sept-2021
 • Linn D - Karlskrona
  En underbar helg som jag kommer bära med mig länge. Upplägget var väldigt bra och jag kände mig överraskad över hur bra det blev trots att jag var med på distans. Sofia är en så varm och hjärtlig person vilket strålade igenom hela vägen hem till mig. Hon ser alla och det märks att hon utbildar från hjärtat. Hon hade tänkt på allt och jag saknade ingenting. Rekommenderar alla som är nyfikna på Reiki denna utbildningen. För mig blev detta startskottet på någonting stort. Kommer definitivt gå fler utbildningar hos Sofia!
  Linn D - Karlskrona
  Reiki I - Sept-2021
 • Sara Å - Västerhaninge
  Rekommenderar att gå reikikurs hos Sofia som är märkbart mycket kunnig och erfaren, vänlig och bra på att lära ut. Att gå online fungerar jättebra och man känner sig inkluderad i gruppen.
  Sara Å - Västerhaninge
  Reiki I - Sept-2021
 • Josefina O - Västerhaninge
  En fantastisk upplevelse som jag önskar alla skulle få genomgå. Så spännande, kul, empatiskt, lustfylld, ljust, positivt, energigivande på alla plan. Lyckligast i världen efter denna kurs. Vill bara ha mer. Sofia är en underbar coach som är otroligt varm och empatisk. Väldigt tydlig och förstående. Allt är magiskt. Sofia är magisk. Varm, empatisk, lyhörd och rolig. Lycka att få ja genomgått detta. Så mycket kärlek och värme. Tack tack tack.
  Josefina O - Västerhaninge
  Reiki I - Sept-2021
 • Eva C - Järfälla
  Helgens utbildning har varit så fantastisk och har fyllt mig med så mycket positiv energi. Kan varmt rekommendera Sofias kurser. Hon är en mycket varm, inkännande, pedagogisk och kompetent person och lärare.
  Eva C - Järfälla
  Reiki I - Sept-2021
 • Cecilia E - Sollentuna
  En helt fantastisk kurs som öppnar upp en ny värld, en ny sida av en själv och ger möjlighet att medvetet ta kontakt med och hjälp av sina guider. Sofia är en fantastisk lärare som ger alla möjlighet att utvecklas på sitt sätt.
  Cecilia E - Sollentuna
  Kurs: Interdimensionellt mediumskap Block 3
 • Lotta - Krylbo
  Sofia är en kunnig reiki lärare. Hon gav eleverna tid att prata. Jag gick kursen live på distans genom zoom det gick bra jag skulle ju ändå arbeta på distansreiki så behövde ej vara på plats.
  Lotta - Krylbo
  Kurs: Reiki 2
 • Cecilia A - Ingarö
  Sofia är en enastående lärare som på ett pedagogiskt sätt hjälper alla att förstå och hänga med, hon tar sig tid att förklara alla delar och svara på alla frågor och ser till att kursdeltagarna känner sig trygga och inkluderade. Kursen är en härlig blandning av teori och praktik, och man får inte bara känna sig själv och sin omgivning bättre, utan även hur man kan vägleda andra.
  Cecilia A - Ingarö
  Kurs: Interdimensionellt mediumskap Block 1
 • Margit - Stockholm
  Tveka inte. Gå kursen. Den ger så mycket.
  Margit - Stockholm
  Kurs: Reiki 2
 • Cecilia A - Ingarö
  Sofia är en fantastisk mentor och lärare, mjuk, inspirerande och otroligt kunnig. Block 3 var lika underbar som alla de andra men detta var ännu mer magiskt som man behöver uppleva själv då inga ord kan beskriva känslan och allt man är med om under denna helg.
  Cecilia A - Ingarö
  Kurs: Interdimensionellt mediumskap Block 3
 • Dolores - Täby
  Jag har gått många kurser, Bara Vara, med mera, men denna och följande kurser toppar det mesta! Mina varmaste rekommendationer, värt allt guld i Småland.
  Dolores - Täby
  Kurs: Interdimensionellt mediumskap Block 2
 • Rosie - Bålsta
  Sofia är behaglig som person och mycket kunnig inom området. Hon är en duktig pedagog som delar sin kunskap på ett inspirerande sätt och inbjuder till fortsatt kontakt i framtiden. Väckte stor nyfikenhet inom Reiki och andlig utveckling!
  Rosie - Bålsta
  Kurs: Reiki I
 • Cecilia E - Sollentuna
  En helt fantastisk kurs som gav många insikter. Den här kursen svarade på många frågor om livet, om energier och om den egna förmågan. Tillsammans med de övriga kurserna föll allt på plats så fint. Detta var en mycket bra första kurs som satte en väldigt bra grund inför de efterföljande kurserna.
  Cecilia E - Sollentuna
  Kurs: Interdimensionellt mediumskap Block 1
 • Ulf - Stockholm
  Reiki 3 var mycket väl genomtänkt med mycket upplevelser, dynamik och en fin närvaro mellan eleverna och lärare. Den gav en djupare insikt i Reiki, dess mystik, historia och praktiska genomförande. Det gavs även tid att reflektera själv och utbyta erfarenheter både före och efter kursen. Kan varmt rekommendera den för de som vill gå vidare i sin kunskap, erfarenhet och arbeta som lärare eller bara få en djup insikt!
  Ulf - Stockholm
  Kurs: Interdimensionellt mediumskap Block 3
 • Karolina - Bergshamra
  Lärorik och spännande kurs med bra blandning av teori och praktik. Bra grund för de fortsatta blocken.
  Karolina - Bergshamra
  Kurs: Interdimensionellt mediumskap Block 1
 • Cecilia E - Sollentuna
  En helt fantastisk kurs som öppnar upp en ny värld, en ny sida av en själv och ger möjlighet att medvetet ta kontakt med och hjälp av sina guider. Sofia är en fantastisk lärare som ger alla möjlighet att utvecklas på sitt sätt.
  Cecilia E - Sollentuna
  Kurs: Interdimensionellt mediumskap Block 3
 • Elisabeth - Åkersberga
  Kan varmt rekommendera reiki-2 hos Sofia! Hon är så inspirerande, ödmjuk inför sin uppgift att nå ut med sina kunskaper i reiki. Många stjärnor till en lysande 🌟
  Elisabeth - Åkersberga
  Kurs: Reiki 2
 • Jessica - Hässelby
  Jag uppskattade mycket den genuina, autentiska, varma och transparenta atmosfären Sofia skapar. Hur hon har en sådan förmåga att med lätthet prata om stora saker och att på ett magiskt men så självklart sätt ”ta ner en på jorden” fast man kanske var upp till stjärnorna och vände. Jag kände mig verkligen så välkommen och hemma direkt när jag klev innanför dörren!
  Jessica - Hässelby
  Kurs: Reiki 2
 • Malin - Stockholm
  En otroligt givande och lärorik kurs där jag som var relativt ny inför Reiki fick med mig massor av kunskap som jag nu känner mig redo att framförallt använda för eget bruk men också trygg i att ge till andra. Har bara gott att säga om kursen och Sofia som lärare!
  Malin - Stockholm
  Kurs: Reiki I
 • Cecilia H - Stockholm
  En magiskt, otrolig upplevelse som öppnar dörren till ett helt nytt sätt att tänka och förstå balans. Evigt tacksam att universum förde mig till Oceania Spa underbart.
  Cecilia H - Stockholm
  Kurs: Reiki I
 • Ulrika - Bromma
  Du har förmågan att få andra att känna tillit till sig själva. Kursen är en gåva till sig själv med möjlighet att ge denna gåva vidare till andra. Tack Sofia 🙏
  Ulrika - Bromma
  Kurs: Reiki I
 • Ida - Saltsjö-Boo
  Sofia är en fantastisk lärare och inspiratör. Genom sitt lugn och närvaro får hon oss deltagare att tro på oss själva och bli inspirerade. Hon har en enorm kunskap och man vill bara få veta mer!
  Ida - Saltsjö-Boo
  Kurs: Reiki I
 • Marco M.
  Helt fantastiskt att gå till Oceania. Mycket harmonisk ställe och man känner sig väl bemöt!
  Marco M.

Meet Oceana

Oceana is a certified Alchemical Crystal Sound healer and well known Reiki teacher in Sweden. For the past 15 years, she has guided people into their personal and spiritual growth. She has a burning interest in music and expresses her healing ability in many different musical ways, but mostly through her Alchemy Crystal Singing bowls.

Read more